Perseide, Folk & BBQ – 11 august
În contextul ultimilor ani, în care am avut parte de mai puține petreceri, ieșiri la restaurant și întâlniri cu prietenii, avem nevoie mai mult ca oricând de socializare.
Noi vă propunem o seară relaxantă de privit Perseidele alături de cei dragi, în cele mai bune condiții de siguranță, în care să uitați de gătit și de strânsul mesei pentru o seară. Iar la noi, pe Dealul Astronomic, la doar 35km de București, aer liber chiar înseamnă aer liber: adică fără poluarea mașinilor, gălăgia claxoanelor și aglomerația orașului. Ca de obicei, vom crea atmosfera perfectă pentru relaxare alături de familie, prieteni sau persoana iubită.
Ca să fie treaba treabă, avem mâncare bună (și porții mari 🙂 ), dar și corturi și saltele comode pentru cei care vor să petreacă noaptea în mijlocul naturii. Iar de poze ne ocupăm tot noi, ca la final să avem amintiri frumoase 🙂
Noi o să pregătim totul pentru o seară magică și o a doua zi relaxantă și odihnitoare. Tot ce trebuie să faceți e să vă înscrieți și să veniți pe 11 august, începând cu ora 19:00, la dealul nostru astronomic. Suntem la o oră de București.
Din experiența anilor trecuți, la evenimentele noastre vin doar oameni faini, așa că acestea au și caracter de networking.
Program:
Vineri 11 august 2023:
- sosirea la locație începând cu ora 19:00
- grătar & networking & poze în lavandă
- concert Folk în aer liber
- privit stelele & dormit la cort
Sâmbătă 12 august 2023:
- 08:00 – 10:00 – Mic dejun & cafea
- plimbare prin pădure, vedem căprioare și ne bucurăm de ciripitul păsărilor
- lecția de istorie la Școala Veche din Bulbucata (1882) & scriem cărți poștale celor dragi
- 13:00 – masa de prânz tradițională la umbra pomilor din livadă
Prețuri
- Bilet 1 persoană (concert, 3 mese, cort, Școala Veche) – 327 lei
- Grup de 3-4 persoane – 10% reducere
- Grup de minim 5 persoane – 15% reducere
Ce e inclus în preț:
- Concert Folk
- Grătar (pui, porc, oaie) + cartofi în jar (din grădina noastră) și murături de casă
- Mic dejun – bufet suedez (cât mai natural)
- Masa de prânz tradițională
- Prăjituri, compot și dulceață de casă
- Grupuri sanitare curate, apă curentă (poză)
- Energie electrică
- Cort de 2 sau 3 persoane, saltea, așternut și saci de dormit
- Nu punem la dispoziție băuturile alcoolice
Cum ajungeți:
Locația noastră este la o oră de mers cu mașina de București (35km) . Doar ultimii 300 de metri sunt neasfaltați, dar sunt accesibili cu orice mașină, nu au gropi, și e imposibil să vă rătăciți.
Pasul 1. Înscriere
Eveniment anulat.
Pasul 2. Plată
Puteți plăti prin internet banking sau puteți merge la orice bancă pentru a depune în contul nostru taxa de participare. Veți avea nevoie de datele firmei noastre:
Christinertson Consulting SRL
Cont CEC Bank: RO29 CECE B000 30RO N206 7119
Izvorului 4, Videle, Teleorman
J34/325/2019
CUI 40784276
Mențiune plată: PERSEIDE + nume persoană de contact
Nu trebuie să ne trimiteți dovada plății. Imediat ce banii au intrat în cont vă sunăm să vă confirmăm înscrierea.
Pentru orice întrebare ne găsiți aici: 0743 376 093 / 0742 371 889
Ce spune lumea despre noi:
Oameni deosebiți și prietenoși, organizare ca la carte, distracție maximă. Locul e minunat și te face sa aștepți cu nerăbdare următorul eveniment. Abia așteptăm revederea!
Simona Petcu – profesor psihopedagog
Magical outdoor experience in the first year of Covid. Radu and his lovely family took great care of all the guests, cooked and served us tasty food, and overall spoilt us rotten. Teenage boys have enjoyed themselves and discovered the joy of Tarantino movies – I dare you to find a better way to spend a summer weekend, all within 1h driving distance from Bucharest. Will return for sure this year.
Ingrid Lambru – director marketing
Ce sunt Perseidele?
Înainte să ajungem la fața locului, hai să povestim un pic despre fenomenul pe care urmeaza să-l vedem.
O dată la 130 de ani, cometa Swift-Tuttle trece pe langă Soare și lasă în urma ei un nor de particule. Nucleul cometei are 10km în diametru, dar particulele lăsate în urmă sunt mai mici de un milimetru. Acestea, la intrarea în atmosfera terestră, se aprind și de aici apare fenomenul de stele căzătoare.
Deși cometa mamă a fost observată abia pe 15 iulie 1862 (doi astronomi – Lewis Swift si Horace Tuttle – au identificat-o în acelasi timp și de aici a primit numele), această ploaie de meteori e observată regulat de mai bine de 2000 de ani, iar azi se cunoaște că majoritatea prafului din nor e mai vechi de 1000 de ani.
Numele de perseide vine de la Constelația Perseu, căci de acolo par să apară meteoriții.
Când apar Perseidele și cum le observăm?
În decursul unui an se văd pe cer mai multe roiuri de meteori, iar Perseidele sunt doar unul din ele. Dar acestea au ajuns să fie cel mai bine cunoscute datorită perioadei în care apar – mijlocul lui august – când oamenii stau mai mult afară până la ore târzii.
Perseidele sunt întotdeauna acolo, dar noi le vedem doar atunci când Pământul se apropie și trece pe langă ele (adică în perioada 15 iulie – 25 august). În 2023, punctul culminant al ploii de stele va fi în nopțile de 11, 12 si 13 august (cel puțin 60 de meteori pe oră) și se va vedea excelent din România.
Cel mai bine ploaia de stele se vede de la miezul nopții, până dimineața.
Contează foarte mult și cât de curat este cerul (să fie senin), dar și aerul (poluarea). În plus, e important să nu fie multe surse de lumină parazitară. Astfel, într-un oraș aglomerat, ca București, se văd maxim 10 meteori pe oră, dar într-o zonă mai puțin poluată, la sat sau la munte, și cu mai puține surse de lumină, se vor vedea până la 120 de stele căzătoare pe oră.
Pe 11 august vom fi aproape de lună nouă (semilună în scădere), deci luna va lumina destul de slab încât să nu ne încurce observațiile 🙂
Am nevoie de echipament special?
Perseidele se văd cu ochiul liber. Cu cât e mai întuneric, cu atât vom vedea mai mulți meteori. Durează 5-10 minute să ne obișnuim ochii cu întunericul iar apoi vom observa cerul în condiții ideale.
Singurele lucruri de care aveți nevoie sunt haine cu mânecă lungă pentru noaptea de august, care poate fi totuși friguroasă.
Cortul, saltelele și sacii de dormit le avem noi. Și mâncare și scaune comode, bineînțeles 🙂
Garanții
În eventualitatea în care din diverse motive nu mai puteți participa la Perseide Summer Camp 2023, nu vă veți pierde banii. Dacă ne anunțați cu minim 72 de ore înainte vă returnăm banii sau îi reportăm pentru evenimentele următoare (la alegerea dvs.).